Frukosten avklarad

Och vad smakade då det hemliga Skogaholmsbrödet?

Först av allt bör det påpekas att brödet bakades den tolfte april. Idag är det den sextonde. Det är således inte pinfärskt, men ändå faktiskt riktigt mjukt. Det känns förvånansvärt fräscht för att ha legat i drygt fyra dygn, men nuförtiden finns massor av olika enzymer och ingredienser som bagerierna använder för att exempelvis hålla brödet fräscht längre.

Smaken är i ärlighetens namn ganska anonym. Det smakar bröd, med en aning sötma på slutet. Det är som sagt mjukt, men också ganska degigt, med en känsla som påminner om den klassiska Skogaholmslimpan.

Till det yttre är brödet förvillande likt Pågens två storsäljare Duo och Lingongrova, fast aningen mörkare. Ytan är beströdd med vetekross och formen är exakt densamma. Smakmässigt vinner nog Pågen även denna matchen. Men etiketten på Skogaholmbrödet ger lite knapphändig information, och jag har en känsla av ett det finns hälsoargument som kan tala till Skogahoms fördel. Bland annat sitter det ju faktiskt ett nyckelhål på etiketten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *