Vad tycker du om Lidl och Netto?

Läser just en undersökning om lågpriskedjorna Lidl och Netto. Undersökningen har gjorts av det respekterade institutet AC Nielsen och visar bland annat att varannan svensk provat att handla hos någon av de här lågpriskedjorna. Var tionde handlar minst en gång i månaden på Lidl eller Netto.

Hur gör du? Lämna ditt svar i enkätrutan högst upp i högerspalten, ett klick är allt som behövs. Och klicka gärna på kommentarlänken nedan och skriv lite mer utförligt. Du kanske rentav är en Lidl Lover – eller en Nettonörd? Dela med dig av din kärlek. Eller ditt hat. Eller som i mitt eget fall: din likgiltighet. Jag hatar inte lågpriskedjor. Men du som läst min blogg förut, vet att jag anser att matpriserna i Sverige snarare borde vara högre för miljöns, djurens och människornas skull.

Själv handlar jag i princip aldrig på Lidl eller Netto. Ingen av kedjorna finns i byn där jag bor, och mina besök på andra platser har inte givit mersmak. Men det är länge sedan nu, och saker och ting förändras.

7 thoughts on “Vad tycker du om Lidl och Netto?”

  1. Netto handlar jag aldrig på, men Lidl, ibland. De som ligger närmast oss har fantastiskt bra och billig frukt, för det mesta – i synnerhet ananas. Köper också gärna valnötter och pistachnötter, och de har helt okej fetaost. Valnötsglassen är en annan höjdare. Men that’s about it…

  2. mmm…Jag brukar handla på Netto i Mem minst en gång i veckan. Lidel är inte bra.

  3. går jag 3 minuter handlar jag bekvämt men dyrt på en VI-butik. Går jag 10 min så handlar jag för halva priset på Netto. Nu gillar jag inte Netto för dess röra och till viss del ofräschet, men Kelloggs Bran Flakes och Heinz Ketchup funkar bra att köpa, till halva priset. Därför handlar jag på Netto.

    På Lidl handlar vi ibland, men då endast tyska korvar – bättre köttinnehåll, bättre smak till lågt pris..

  4. Tyska korvar har jag tyvärr svårt för. Jag har skrivit alltför många artiklar om galna ko-sjukan och galna tyskar som tvunget ska mala ner hjärna och andra knäppa saker i korvsmeten. Har till och med suttit på ett seminarium i Frankfurt och lyssnat på en slaktare som förklarade varför man inte behövde vara orolig över denna lilla detalj…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *