Småbarnspappans dröm – kan den vara sann?

Sitter just och läser om en studie om ännu en typ av så kallad probiotika, det vi i dagligt tal kallar snälla bakterier. Den här har utvecklats av danska Danisco (som alltså inte bara gör socker, utan väldigt mycket annat) och heter Howaru Protect.

Enligt den nya studien, som gjorts på 248 barn på olika dagis i Shanghaiområdet, kan symptomen på influensa reduceras kraftigt. I den grupp som fick Howaru Protect var antalet sjukdagar nästan hälften och utskrivningen av antiobiotika minskade med 80 procent för barn under fem år.

Studien har gjorts enligt konstens alla regler och utan att mottagarna fick veta om de fått en “riktig” daglig dos av Howaru eller bara placebo.

Jag känner djupt nere i magen att detta är något vi behöver. Vill ha!

Dagis är kul och bra, men också en kusligt effektiv virusfarm där jag idag lämnat in vår Kåvepenin-dopade Lilla Larsson efter ännu en knapp veckas frånvaro. Hon tycker det är svinkul att komma dit. Det hinner liksom aldrig bli rutin innan hon blir sjuk och måste vara hemma igen…

One thought on “Småbarnspappans dröm – kan den vara sann?”

  1. Ett sånt varuprov vill jag ha! Nu! Jag menar: Skulle jag kunna be att få…?

    Förresten, du har blivit tagen. Kolla min blogg, så får du veta reglerna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *