Färskt bröd på söndag – viktigaste förändringen kvarstår

Pågen omorganiserar sin säljkår för att kunna leverera färskt bröd även på söndagar. Bra, tycker jag, som ofta handlar på söndagar. Och alla andra dagar med, för den delen. form.jpg

Den viktigaste förändringen kvarstår dock att genomföra, och den sätter butikskedjorna stopp för. I omgångar har bageriföretagen försökt övertyga butikskedjorna om att gå med på att ta emot senare brödleveranser. På vardagar köps större delen av brödet efter klockan 15. Trots detta går bagarna fortfarande upp mitt i natten så att brödet ska vara klart och hinna levereras till butikerna tidigt på morgonen. Butikskedjorna vill ha leveranserna på morgonen av praktiska skäl, och de vill inte ha en massa spring i butiken under dagens lopp.

Jag tycker i min enfald att det borde gå att lösa. Tänk om brödet jag köper kl 18 vore bakat på förmiddagen istället för mitt i natten – vilken skillnad det skulle bli.

Dessutom – och nu tar jag till ett argument som borde bita även på kedjorna – om man slapp att betala OB-tillägg till bagarna för att de måste släpa sig till jobbet mitt i natten, då borde ju brödet bli billigare.

Billigare+färskare=bättre för alla. Tycker jag.

One thought on “Färskt bröd på söndag – viktigaste förändringen kvarstår”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *