Jag får pippi

Som du kanske märkt, rasar det in nya produkter just nu. Det är kul, men en sak bekymrar mig. Det är så mycket frön och nötter i allt – jag känner att fjädrarna kan börja växa ut när som helst.

pauluns.jpgVärst av allt är Fredrik Paulúns nya serie. Jag har hunnit prova de två snackssorterna och en av müslisorterna, och det är frön, nötter och kärnor överallt.

Det är väl egentligen ok, det är bara det att jag är lite ovan.

Om jag ska vara helt rättvis – trots att den här bloggen handlar om mina subjektiva synpunkter – så har Fredrik och hans samarbetspartner Kåkå lyckats förvånansvärt bra. För det här är trots allt hälsomat.

Snacksblandningarna, som Fredrik Paulún kallar “ett perfekt mellanmål” är helt ok. Det går givetvis inte att jämföra med att proppa i sig 300 gram Estrella Original, eller en påse vingummi, men det funkar. Jag gillar nöt- och fruktblandningen bäst, papayan och russinen funkar fint ihop med nötterna, eftersom de inte saltats. Den andra blandningen är saltad med mineralsalt, och når enligt mig inte riktigt ända fram.

Müslin då? Jo, det är samma sak här. Det är habilt, men går förstås inte att jämföra med en tallrik Kalaspuffar. 🙂 Den ena müslin är baserad på quinoa och spannmålsflingor av olika slag och smaksatt med honung, pumpafrön och russin. Överraskande god, faktiskt. Den andra är smaksatt med äpple och kanel och innehåller också torkade jordgubbar. Äpple och kanel är som bekant en god kombination, men här kommer det inte fram tillräckligt tydligt. Det blir lite platt.

Sammanfattningsvis kan man säga att Paulúns produkter smakar förvånansvärt lite hälsokost. Nu återstår det bara att testa de två brödmixerna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *