Give me a Brejk, Dumle

dumlesnacks.jpg Då är han här igen, Dumle. En sökning i Cloettas produktregister ger 23 träffar när man söker på varumärket Dumle, och då räknas inte produkter som görs av andra (glass, till exempel). Jag tror Cloetta Fazer börjar närma sig gränsen.

Nåväl, nu skulle det handla om en produkt som jag inte testat tidigare. Dumle Snacks i form av chokladbit, eller stycksak som det heter på fikonspråk.

Den här är inte alls oäven, men känns ändå som en försämrad variant av en av mina favoriter i chokladhyllan: Brejk från konkurrenten Marabou. Konceptet är detsamma: Krisp, kola och choklad. Men i jämförelse med Brejk är Dumle Snacks-biten mjuk och mjäkig med en lite jobbig, smörig smak. Brejk har ett kexlager och en hårdare choklad, som ger ett härlig knäck när man biter. Smaken är ren och rejäl, raka puckar.

Det är som att ställa Stig-Helmer bredvid Börje Salming. Och Stig-Helmer är som bekant rolig nån gång emellanåt, men jag väljer Salming nio gånger av tio. Lätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *