Campbells mjölkpaket med tomatsoppa

Tomatsoppa har blivit ett ganska vanligt inslag i min diet. Det är gott och enkelt som lunchalternativ, och om man är hungrig kan man fylla upp med pasta eller något annat.

Så när en ny tomatsoppa dyker upp på marknaden, måste den förstås testas.

campbells_tomatsoppa_1liter.jpgNu handlar det om Campbell Soup som lanserat ett sortiment man kallar Deli Soup i enliters kartongförpackning som mest påminner om ett mjölkpaket. Den soppa jag testat kallar Campbell för “Klassisk tomatsoppa”, men den soppan smakar mycket mer än tomat. Ingrediensförteckningen visar mycket riktigt att soppan är gjord på 65 procent grönsaker. Visserligen mestadels tomat, men även morötter, lök, selleri, purjolök och palsternacka.

Smaken av selleri blir lite för beskt påträngande för mitt tycke, så även om soppan är krämig, mustig och fin, når den inte riktigt upp till konkurrenternas nivå. Och konkurrenterna heter i det här fallet Knorr och Kelda, men också Campbell självt, vars kondenserade tomatsoppa på burk enligt min åsikt är stråt vassare än den jag nu testat. Särskilt om man späder den med mjölk istället för vatten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *