Biffsnacks American style

Amerikanerna stoppar i sig tonvis, och nu kommer de till Sverige: Jack Links biffsnacks.

beef-jerky-teriyaki-25g.jpgJag har fått prover på två av produkterna, som Nybergs Deli i Stockholm har börjat importera till Sverige: Beef Jerky med teriyakismak och Beef Nuggets Original.

Vi snackar alltså kött. Brasilianskt nötkött, för att vara exakt, som marinerats, rökts och kryddats. Nuggetsen är helt enkelt bitar, medan Jerkys är är tunna skivor.

Min första association är – hundmat. Det är nånting med förpackningen som för mina tankar åt det hållet.

Men jag slår det åt sidan. Obejktivism är min ledstjärna. Jag är ju journalist. När jag öppnar öppnar påsarna kommer en annan association: Ölkorv. Och det verkar ju logiskt: Torkat, rökt tilltugg, liksom.

Men i jämförelse med de flesta ölkorvar på den svenska marknaden är det här för mesigt. Nuggetsen har en alltför söt smak, nästan sliskig. Den andra varianten är återigen mesig, men klart godare, med en mer balanserad sötsur smak med soja, vitlök och chili. Magic springer faktiskt bakom min rygg och tigger om mer precis nu.

Trots Magics tiggerier tror jag de här produkterna får svårt att hävda sig på den svenska marknaden. Visst, det är annorlunda, och det är definitivt GI, men det finns en uppenbar risk för en kulturkrock. Produkterna har inte anpassats varken smak- eller förpackningsmässigt till den svenska marknaden. Det är för mycket George W Bush, och bilden på nuggets-påsen är faktiskt lite läskig.

2 thoughts on “Biffsnacks American style”

 1. Generellt gillar jag ju Jerky, men har inte hittat rätt sort i Sverige. När man är i USA så finns det (föga överraskande) ett lite större urval.

  De som man springer på härhemma är, precis som du beskriver, lite mesiga.

  En annan orsak till tveksamhet är ju priiet. Det brukar nästan alltid ligga för högt för att vara intressant. En 40-50 spänn för en liten påse torkat kött känns inte motiverat, speciellt när man tittar vad man konkurrerar med.

  Men det kanske blir billigare nu?

  Hur eller hur, som vanligt är det ett nöje att titta in!

  /Redaktionen FastFoodLovers

 2. Hej Xtian,

  Kul med celebert besök! Jag vet inte var priset hamnar, men av provpåsarna jag fick så var åtminstone nuggets-påsen ytte-pytteliten. Det var typ fem-sex köttbitar, 25 gram.

  Vi får väl se när de hittar ut i butikerna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *