Tårta med förhinder

birthday_cake.jpgLegolas fyller åtta! Jag fattar inte vart tiden tar vägen. Han är numera en liten man, full av klurighet och överraskningar.

På bilden syns hans födelsedagstårta. Det här med marsipanbilder är numera ingen större sensation, men jag är ändå rätt nöjd med den. Det var nämligen dramatik in i det sista för att få till tårtan enligt Legolas önskemål.

Jag hade som vanligt skjutit upp denna viktiga uppgift till sista minuten. Till slut fick jag i alla fall iväg en beställning till bageriet där vi beställde en liknande bild till storebror Magics tårta för några år sedan.

Viss panik utbröt när bagaren besvarade min order med ett meddelande som löd ungefär så här: “Tack för din beställning. Tyvärr kan jag inte leverera, för bageriet har brunnit ned.”

Eh.

Bara att leta upp någon annan. Det gick som tur var ganska enkelt, och marsipanbilden på Legolas tårta kommer från www.tartor.se, som fixade det hela elegant. Dagen efter beställningen låg marsipanbilden i brevlådan med detaljerade instruktioner om hur den skulle appliceras för att resultatet skulle bli lyckat.

E-handel i sin vackraste form, kan man säga. Den lille mannen blev glad och det var ju hela vitsen.

2 thoughts on “Tårta med förhinder”

  1. Åhå, det här öppnar upp en hel del oanade möjligheter.

    Ett “mögel-tryck” skulle vara kul 😀 Undrar om någon skulle äta en sån tårta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *