Nyårsmenyn

Äntligen en stund över, och dags att skriva några rader om årets nyårsfirande tillsammans med familjen A och boxningstalangen J.

newyear.JPGTillställningen var en riktig höjdare, mysigt inramad av deras vackra hem vid sjön i skogen. Som hämtat ur en inredningstidning (se bilden).
Vad bättre än att fira med god mat och dryck i goda väners lag, alltmedan brasan knastrar i kakelugnen? Jag blev inte ens sur över att Hustrun vann Yatzy-tävlingen.

Boxningstalangen J har jag inte träffat på länge. Visste inte ens att hon boxades! Hon har aldrig förlorat en match och siktar på SM i år. Första gången jag träffade henne hade hon precis kommit till Sverige som tolvåring med sina två syskon efter att deras styvmamma, som var missionär, avlidit. Verkligen kul att se hur hon tar för sig i livet.
Nu till förtäringen: Som välkomstdrink serverades tranbärsjuice med konjak och is. Det kan låta lite groggigt, men var tvärtom fräscht och uppfriskande. Och värmde gott i busvädret…

Förrätten var en toast med kräftstjärtar, dijonsenap, sparris, basilika och lite annat gott. Huvudrätten var kycklingfilé som lindats i parmaskinka tillsammans med gratinerat potatismos som smaksatts med tryffelolja. Till detta hade pappa A, som inom parentes blivit en riktig auktoritet i köket, fixat ihop fyra olika såser. Höjdaren i det gänget var absolut hallonsåsen – den smaken sitter fortfarande kvar i munhålan och gifte sig för livet med skinkan och kycklingen.
Som efterrätt en kaloribomb som under denna jul blivit Hustruns paradnummer: Kladdkaka Deluxe. Mums. Till kakan serverades grädde. Glassen uteblev på grund av att undertecknad i brådskan plockat upp fel glassbytta ur frysen. Den jag tog innehöll spenatlasagne, rester från familjen Ö:s besök några dagar tidigare. *rodnar*
Efter en natts sömn i familjen A:s ateljé (Sov riktigt hyfsat. Tack för det, Lilla Larsson!) blev det frukost med Canadian Pancakes. Mums igen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *