…rött säljer bättre än blod

vissteduatt.gifSugen på en blodapelsin? Nähä, men en röd apelsin då?

blodapelsin.jpgDet sista lät mer aptitligt, eller hur? Det har även norska fruktgrossisten Bama kommit underfund med, och inför säsongen 2006 bytte man helt enkelt namn. Blodapelsinen blev “röd apelsin” och vips: försäljningen ökade från 150 till 255 ton. Inför årets säsong räknar man med att öka försäljningen med ytterligare 50 ton. Det är visserligen bara en droppe i det norska apelsinhavet (norrmännen sätter i sig 38 000 ton om året, bland annat stora mängder till påsk) men ändå.

Nå, fortfaranda sugen? Då ska du passa på. Säsongen för blod-… – nej, jag menar förstås
röda – apelsiner börjar nu i januari och sträcker sig till april nån gång.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *