…man kan räkna klyftorna innan man skalar

apelsinknopp.jpgvissteduatt.gif Här kommer en bit supernördig information för dig som gillar citrusfrukter: Visste du att det går att räkna klyftorna utan att skala apelsinen? Peta bort den lilla knoppen som sitter där apelsinen suttit fast i trädet. Under den kan du se små “fack” – det finns ett sådant för varje klyfta.

Ett konversationsämne av klass, eller hur?

Jag fick tipset av Legolas, som läst om det i en bok. Jag tror det var Tom Tits Experiment, möjligen kan det ha varit Gröngölingsboken.

2 thoughts on “…man kan räkna klyftorna innan man skalar”

  1. Men då behöver iaf jag förstoringsglas…dom är ju yttepyttesmå dom där prickarna. Men jag håller med om att det faktiskt var ett viktigt “Vet du…?” som man kan slänga fram så där på småtimmarna *s*

    http://imsavimsa.blogspot.com

  2. Det gjorde jag jämt när jag var liten. Visste du också att du kan få ett ljus att fräsa och blixtra genom att vika ihop ett mandarin eller apelsinskal i närheten av ljuslågan. Annat onödigt citrsfrukts-vetande 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *