…en bulla-bulle är en bulle i en bulle

vissteduatt.gif Efter vad jag förstått (rätta mig gärna om jag har fel) är detta en extremt lokal specialitet från Helsingborgstrakten: bulla-bulle. Eller bulle-i-bulle, om man ska försöka sig på att översätta till någon slags rikssvenska.

Bulla-bullen är i alla fall ett högt skattat mellanmål bland skolbarn i Helsingborg, och utgörs av en chokladboll, negerboll eller vad det kallas där du bor, som stoppas in i en fralla, bulle, franskbrödbulle eller vad nu detta kallas där du bor.

När chokladnegerbollen stoppats in i frallbullefranskbrödbullen, klämmer man till. Det blir lite macka med Nutella, typ. Smakar faktiskt helt ok.

En googling på “bulle i bulle” ger bara tre träffar, vilket stärker min tes om att detta är ett mycket lokalt fenomen. Men faktiskt hittar man också en bra bild, den kan du se här.

5 thoughts on “…en bulla-bulle är en bulle i en bulle”

  1. Men eww.. det där hade jag inte hört om förut. Och det gjorde inget. 🙂 Fast jag blev bisarrt sugen på att testa.

  2. På Elineberg i Helsingborg kallade vid det just bulle-i-bulle för en sådär 20 år sedan. Det andra har jag inte hört. Men det används säkert också.

  3. Alldeles nära vår skola låg ett bageri där det fanns hemgjorda kokosbollar och vissa av de anorektiska (begreppet var inte uppfunnet då) tjejerna i klassen gick dit i akt och mening att hetsäta en kokosboll inklämt i en småfranska. Jag fick smaka och jag har alltsedan dess tänkt på den underliga smaken och förstått att jag i framtiden någon gång påverkad av förvirring kommer att ta steget.

  4. Pingback: cheap wellbutrin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *