Tranbärsglöggen sitter fint

Det är bara snö och några minusgrader som fattas. Mörkret är redan så kompakt det kan bli, även här i Bohuslän. Grannarna har adventspyntat och det glittrar och lyser överallt. Perfekt läge att plocka fram årets nyhet i dagligvaruhandelns glöggsortiment: Kiviks tranbärsglögg med ingefära och chili.

Det tar några klunkar innan man vänjer sig vid ingefäran, som framträder rätt tydligt. Men den passar in och tillsammans med hettan från chilin blir det en riktig höjdare. Bränner skönt, trots att det bara är 2,2 procent alkohol.

Det enda som fattas är en tur i skidbacken först, så att man är lite frusen innan man tar sig en klunk.  Den turen känns dock avlägsen – väderleken liknar mest tidig oktober.

One thought on “Tranbärsglöggen sitter fint”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *