Mm, blockchoklad

Dagens överraskning: ett tjockt kuvert från Fazer i posten. Hm, det är väl nåt nytt pulver, hinner jag tänka – innan jag känner
att det nog är en kaka blockchoklad.

Fazer Ögon Knäck Choklad, lyder namnet. Känns som om det fattas en tre-fyra bindestreck, men OK.

Hustrun smakade en bit, och kommenderade snabbt: “Mer! Ge mig halva.” Andra halvan tog jag själv, och den är redan slut. Även om chokladsmaken var en gnutta för “ljus” för mig, så är detta ändå en rökare i krysset. Daim, Toblerone, Marabou mjölkchoklad – all rolled into one.
Sedan tittar jag i recepten som Fazer skickat med, hoptotade av Richard Halleröd och Leila Lindholm. Det är en smått religiös upplevelse, man börjar nästan BÖRJAR LIPA! Eller vad sägs om följande: Knäckchokladbollar, knäckiga kärleksmums, lättfrusen krokantglasstårta och knäckchokladcheesecake.

Vilken innovation. Detta kommer att bli hemmakonditorns bästa vän. Och jag blir så sugen att händerna nästan skakar.

PS: Jag fick inte betalt för att skriva det där heller. DS.

2 thoughts on “Mm, blockchoklad”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *