Kokbok i mobilen – smart eller dumt?

Arla ska lansera två ya recepttjänster för mobiltelefoner, läser jag på Internetworlds webbplats. Det handlar om en nedladdningsbar kokbok och en webbaserad tjänst med recept via SMS. Det sistnämnda är helt enkelt en SMS-prenumeration på populära Dagens recept och Fredagstipset. Tjänsterna kommer inte att kosta något, förutom eventuella trafikkostnader från mobiloperatören.

Min första tanke är att det hela är ganska onödigt, nästan lite larvigt. Vem skulle använda något sådant? Tills jag plötsligt inser att det är just mig som Arla utformat tjänsten för. Stressad, matintresserad tekniknörd med en ständigt hungrig familj.

Drar mig småskamset till minnes hur jag stod i affären så sent som i lördags med hjärnan jobbande på högvarv för att komma på något gott och nyttigt att ställa på bordet på lördagskvällen. Det löste sig, men en kokbok i fickan kunde kommit till användning.
Jag är med – bortsett från ett litet problem: Det är ju så dålig mobiltäckning inne i butikerna! Man kan ju knappt ringa hem och få en uttydning av inköpslistan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *