Maxos chili och vitlök (du får receptet på köpet)

Som jag berättade häromdagen, fick jag en låda med grejer från Maxos i Märsta häromdagen. Nu har jag testat två av produkterna: pressad chili och pressad vitlök. Rekommenderas varmt för dig som gillar att brassa käk. Användbart, välsmakande och praktiskt.

Jag fräste ett halvkilo frysta skalade räkor, extra stora, i kallpressad rapsolja tillsammans med kanske en matsked av vitlöken och nästan lika mycket av chilin. Vattnet i och på räkorna kokar ihop med oljan, vitlöken och chilin och det blir härligt. Räkorna får en varm, lite söt smak med härligt sting. Jag låt det stå och dra in tills det var ganska torrt i stekpannan och blandade sedan i räkorna i en pastasallad med farfalle och rätt mycket grönt. Ett halvkilo räkor var nog i minsta laget för hela familjen, nästa gång tar jag ett kilo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *