Keiju 60%

En av produkterna i finska Raisios nya serie som ska ersätta det gamla varumärket Carlshamn Mejeri. Jag har aldrig gillat margarinerna från Karlshamn, inte ens som barn när min mormor (som jobbade på KF:s konservfabrik och hade personalrabatt på Konsum) ställde fram Bords-Eve till brödet.

Nu tillverkas visserligen inte margarinet i Karlshamn längre, och Bords-Eve är sedan länge borta. Istället kommer produkten från Finland och görs av råvaran Camelina Sativa, eller oljedådra som den också kallas, vilken ger ett högt innehåll av fettsyrorna omega 3 och 6.

Tyvärr smakar det kletigt lättmargarin, trots att jag tagit den fetaste varianten. Jag associerar till salva, och det vill man inte ha på mackan. Det finns dock en delikatessvariant med 25 procent smör, som kanske funkar bättre. Får prova den nästa gång.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *