Hustrun bloggar: “Snälla gröttillverkare – hjälp mig bli en bättre mor”

Det är jag som omnämns som Hustrun i min makes blogg. Jag tänkte ta mig friheten att göra dataintrång lite då och då och skriva om sånt som jag tycker är viktigt.
Till exempel om gröt. Gröt är jätteviktigt.

För en tid sen köpte jag hem risgröt till Lilla Larsson. I förpackningen fanns två silverfärgade påsar som innehöll grötpulvret. Den ena påsen blev en kväll stående på köksbänken. Morgonen efter stapplade jag upp för att göra välling till Lilla Larsson. Jag måttade upp några skopor ur påsen och satte in flaskan i mikron. Lilla Larsson gulpade i sig innehållet och såg nöjd ut. Det var då jag såg det. Jag hade tagit grötpulver istället för vällingpulver. Färgen och konsistensen är väldigt lik majsvällingspulver. Ja, ja det var väl inte så farligt. Det är bara det att en annan gång gjorde jag gröt av vällingpulver. Det behövs väldigt mycket vällingpulver för att det ska tjockna, kan jag tillägga. Men åt gjorde hon. Även då insåg jag mitt misstag för sent.

Snälla gröttillverkare: en tydlig fet rubrik på innerpåsen skulle göra mitt liv lättare.

Jag kanske inte ska berätta om när jag började måtta upp kaffepulver i vällingflaskan? Nej, nån måtta får det vara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *