Prisjagande pensionärer

Satt just och läste Upsala Nya Tidnings webbupplaga, en artikel om PRO:s undersökning av de svenska matpriserna. 4000 frivilliga pensionärer har varit ute i 1100 svenska butiker och kartlagt priserna på diverse produkter. Resultatet publicerades i somras, och fick stor genomslag i media.
Problemet var bara att det fanns en del fel i materialet. Rätt grova fel, om man säger så. Bland annat hade de gråhåriga privatspanarna konstaterat att en 30-liters vällinglåda kostade 8,90 i en Ica Supermarket i Uppsala. Låter som rena drömmen – Lilla Larsson klämmer 2-3 flaskor om dagen. Men priset stämmer förstås inte, det ligger nog snarare runt 130 riksdaler.
I en annan Ica-butik noterade man att en förpackning Stinas Kyckling gick lös på 99 spänn, men det handlade nog snarare om ett kampanjpris på TRE Stinas.
Illa, illa. Köpmännen i varje butik har dessutom kollat siffrorna och godkänt.
Håhåjaja. Så där kan det bli ibland. Eller, som det heter i visan: “Vem i hela världen kan man lita på?”
Inte de snurriga gamlingarna i PRO, verkar det som. Det var taskigt sagt, jag vet. Men jag tycker nog det är bättre att man får ta igen sig på ålderns höst.
Göran P har i och för sig hotat med att hoppa över dit vad det lider. Och om alliansen får som de vill, kanske det går snabbare än någon väntat sig. Om sedan Göran P vet vad 30 liter välling kostar – det är en helt annan fråga.

7 thoughts on “Prisjagande pensionärer”

  1. Pingback: 17
  2. Pingback: 4
  3. Pingback: Ftop
  4. Pingback: Italy
  5. Pingback: Topnado

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *