En liten snabbrapport

Det bloggas dåligt här nuförtiden. Jag gillar det inte, men det är bara att konstatera: jag har svårt att hinna. Tämligen besvärande dessutom, eftersom det jag fyller min tid med är att bland annat att åka runt och prata blogg.

I onsdags var jag i Jakobstad i Finland och träffade en grupp livsmedelsföretag. Resan dit var lite onödigt dramatisk med snöstorm och andra tokerier, men allt löste sig till slut på ett alldeles lysande sätt. Det var ett mycket inspirerande seminarium. En av deltagarna var Anette Bergwall, som driver Bageri Bergwall i Jakobstad. Hom är en mycket flitig bloggare och berättade att hon tack vare bloggen ökat sin försäljning av bröllopstårtor med 150 procent – samtidigt som hon sparar tid, eftersom kunderna ofta letar upp den tårta de vill ha på bloggen, istället för att komma in i butiken.

På onsdagkvällen åkte jag vidare till Stockholm, och på torsdagen var jag med på ett seminarium om nordisk mat hos Lantmännen, tätt följt av julölsprovning med Spendrups. Ölprovningen var en riktig happening, som troligen kommer att leta sig in även i familjen Spendrups historieböcker. Bland annat fattade smällkarameller på borden eld vid två tillfällen…

I fredags började mässan Det Goda Köket. Den får jag nog berätta om vid ett annat tillfälle för nu hinner jag inte längre idag.

One thought on “En liten snabbrapport”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *