Närå. Så lång är den inte. Men nästan 14 minuter, det är lite mer än det genomsnittliga YouTube-klippet. Filmen är en sammanfattning av ett 45-minuters föredrag jag höll om e-handel med livsmedel hos Jerlov Kommunikation den 30 september.
Kvaliteten är tyvärr inte jättebra, det var ltie för mörkt i lokalen. Men det kanske funkar ändå?
Bra sammanfattning, själv tror jag att e-handel med färskvaror är begränsad, nishad som du själv nämnde, men däremot tror jag att bulk produkter kan köpas på distans med hemkörning, så som “salt”, toapapper, konserver och andra torrvaror, för att sen kunna komplettera med färskvaror i en butik nära mej. Vill jag köpa en Camenbert så vill jag se vilket datum den har, känna på den etc. Vi kommer nog aldrig från det konsumentbeteendet, för det vore väl egentligen ganska förskräckligt tråkigt. För att inte tala om brödet, det kommer väl knappast ha en plats i Matfrid’s kassar…..
Har precis sett frukostföreläsningen på tåget. Kanon, eftersom jag inte kunde vara med IRL.
Bara kaffet som saknades 😉
Håller med Maths. Att köpa bulkvarorna på nätet skulle jag kunna tänka mig men att få gå i affären och inspireras av säsongens råvaror eller få en impuls till en rätt för att det finns en härlig frukt eller fisk det vill jag inte vara utan. Det är därför jag inte har en matleverantör hem till dörren eller beställer visa nätbutikerna på nätet.
Det beror ju väldigt mycket på hur man har det i övrigt. En paradox i sammanhanget är ju att e-handeln bara är tillgänglig för de som bor i städerna, medan de som bor på vischan har större behov.