…du har två kilo bakterier i magen

vissteduatt.gif Varje människa bär runt på cirka två kilo bakterier i mag- och tarmkanalen. Läskigt? Kanske. Forskarna börjar i alla fall intressera sig mer och mer för vilket eventuellt samband det kan finnas mellan bakteriefloran och en rad olika välfärdssjukdomar som exempelvis diabetes och allergi.

Ett svenskt forskarlag ska kartlägga bakterierna med hjälp av DNA-teknik, och hoppas på så sätt kunna hitta nya metoder att bota de här sjukdomarna. En av forskarna säger också till P1:s Vetenskapsradion att man till och med kan finna en bot mot övervikt. En bantningsbacill, typ.

Lycka till, säger jag. Jag köpte mitt livs första gymkort för ett par veckor sedan, men blev sjuk direkt efter första passet. Fortfarande förkyld, så jag är nog allergisk mot träning. Eller vinter. Eller dagisbakterier.

Som sagt, lycka till!

4 thoughts on “…du har två kilo bakterier i magen”

  1. Visste du…att om man vecklar ut tunntarmen så är arean lika stor som en tennisplan…inte undra på att det ryms bakterier där då!

  2. Och visste du att tidigare, av dig, nämnd kolik-bakterie (lactobacillus reuteri) även stärker immunförsvaret och har visat sig minska sjukskrivningen både bland barn o vuxna. Så införskaffa tabletter o träna på så gott! 😉

  3. Hej Fyran!
    Jag har spenderat många tusen på de där tabletterna, men det är ju barnen som får äta upp dom. Kanske ingen dum idé att ta någon själv också. Tack för tipset 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *