Wesserbisser börjar komma på benen

Nu tänkte jag berätta om ett projekt som jag ägnat en hel del tid åt på sistone: Wesserbisser. Mycket roligt projekt, som jag blir och mer exalterad över för varje dag som går. Särskilt efter all positiv feedback vi fått efter att vi släppt ut fågeln ur buren och berättat om projektet på lite olika håll.

Tanken med Wesserbisser är att skapa en marknadsföringsplattform för föredragshållare, moderatorer och olika typer av performers. Som en slags talarförmedling, fast med några avgörande skillnader:

  • Det kostar inget att vara medlem på Wesserbisser
  • Vi tar inget betalt av de som använder sajten för att leta efter performers
  • Vem som helst får vara med

Det kan ju låta fullkomligt idiotiskt. Varför ska vi lägga en massa tid och energi på detta utan att ta betalt?

Frågan är klart befogad. Och svaren är flera. Dels tror både jag och gode vännen PO Arnäs (som för övrigt var den som först kläckte idén) att vi själva kommer att kunna skaffa fler uppdrag genom att finnas med på sajten. Dessutom sysslar vi båda emellanåt med att arrangera egna seminarier och konferenser, och får då tillgång till ett fantastiskt nätverk genom Wesserbisser.

Och om den här tjänsten får det genomslag vi tror, kommer det i förlängningen utan tvekan att dyka upp nya och intressanta idéer om hur man kan utveckla konceptet – och kanske även generera intäkter. Men det får bli nästa steg.

Den feedback vi fått från människor vi pratat med hittills har varit översvallande positiv. Många som arbetar i det här gebitet upplever att det finns behov av något nytt. Branschen har blivit en mångmiljonindustri. De traditionella förmedlingarna kritiseras allt oftare för höga arvoden och för att man till exempel premierar föredragshållare som inte sprider alltför kontroversiella och obekväma budskap.

Du kanske känner igen dig? Och själv känner att du skulle vilja bli en Wesserbisser? I så fall ska du registrera dig här, så är du med på tåget redan från början. Och har du frågor, så är du givetvis välkommen att höra av dig. Skriv en kommentar här eller på Wesserbissers sajt, eller mejla mig på stellan [at] me.com.

One thought on “Wesserbisser börjar komma på benen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *