Bryt ihop och gå vidare

istock_000005126117xsmall.jpg
Personen på bilden har inget med mina spruckna ambitioner att göra.

Jag gick ut stenhårt. Nu skulle det ske. Innan måndagens inköpsrunda till Kvantum, spenderade jag en halvtimme med att surfa ihop ett gäng recept samt kompletterade med några egna, och sedan gjorde jag en veckomatsedel. Med denna som utgångspunkt gjorde jag min inköpslista, som jag sedan följde slaviskt.

Eftersom inköpsrundan gjordes efter måndagens kvällsmat, fick denna räddas med en frysräd. Därför ser veckomatsedeln ut så här, med en tämligen oinspirerad inledning:

 • Måndag: Fiskpinnar med ris
 • Tisdag: Pasta med kasslersås
 • Onsdag: Grillspett med korv, paprika, cocktailtomater och potatis
 • Torsdag: Hokifilé enligt mitt urgamla recept (täck fisken med en blandning av crème fraiche och skånsk senap, sedan in i ugnen – busenkelt)
 • Fredag: Lasagne 1-2-3, en förenklad lasagne som jag hittade hos Allt om Mat
 • Lördag: Pastarullar med lax och spenat till lunch, Wok till kvällsmat
 • Söndag: Piratmacaroni till lunch och kyckling i fajitabröd till middag.

Ser rätt ok ut, väl?

Det var inte förrän jag kom hem från affären som jag insåg att jag imorgon bitti sätter mig i en buss tillsammans med Magic. Vi drar till Läskestunan (Lilla Larssons namn på Eskilstuna), och kommer inte hem förrän sent på söndag kväll.

What was I thinking? Not thinking at all, obviously. Tur att man har frys.

Så halva veckomatsedeln hade jag sprängt bort redan innan jag ens satte igång. Men i tisdags blev det pasta med kasslersås. Onsdagen inleddes med att Lilla Larsson matade Ulrik i ett tält i vardagsrummet, och där sprängde hon väl ungefär bort resten av all planering.

Men det är bara att bryta ihop och gå vidare. Köttfärsen till lasagnan ligger i frysen, och eftersom IT-mamman varit hemma med sjuka dottern, har jag i alla fall kunnat experimentera lite. Således blev det piratmacaroni igår, och pastarullar med lax och spenat idag. Jag tror båda recepten passerade kvalitetskontrollen.

Mitt försök att organisera mathållningen känns just nu ungefär som ballong från det där barnkalaset för tre veckor sedan. Den är inte punkterad, men har tappat rätt mycket luft, lyster och form. Den kanske till och med skrumpnat ihop lite grand.

Har mina ambitioner spruckit? Tror inte det. Jag kommer tillbaka. Men just nu blir det ett tillfälligt avbrott. Och jag ska gå och packa ned min nyinköpta luftmadrass.

5 thoughts on “Bryt ihop och gå vidare”

 1. Läskestunan =Eskilstuna??

  Ja det har i alla fall funnits ett bryggeri i Eskilstuna. Old Eskil.

  Mitt i Stan i hörnet av Fristadstorget.

  Företagslogon innehöll två enhörningar så vitt jag minns.

 2. Jag sitter och knåpar ihop ett schema med protokollskriveri, matchtittande, speakersittande och dessutom matlagning åt ett mindre kompani — och samtidigt vill jag hålla koll på Magics matcher. Spelar han i P94 … Stenungsund blå eller vit? Eller ett helt annat lag?

 3. Magic är med i vita laget. White men can’t jump, typ.

  Kul om du kan kika förbi, fast deras matcher ligger rätt ruttet tidsmässigt: 20.45 imorrn kväll och sedan 8.45 och 15.45 på lördag.

  Ska du ha mat åt ett kompani får du väl kalla in Örjan? Eller ska jag rycka in, kanske? 🙂

 4. I ärlighetens namn har vi nog fel taktik i så fall: delat i två jämnstarka lag istället för att toppa det ena och låta de yngre (som Magic) bli kanonmat.

  Fast det klart, miracles have been known to happen. Stenungsund blå och vit kanske möts i finalen. Mina knogar vitnar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *