Om salt

Det här är en blogg om mat, dryck och andra livsviktiga saker. Men historien om salt började med något helt annat, något som fortfarande finns kvar:

Nyhetsbrevet Svensk Affärs- och Livsmedelstidning såg dagens ljus i september 1998, då jag och min kompanjon Roland Fransson gav ut det första numret av ett tryckt nyhetsbrev för beslutsfattare i livsmedelsindustrin. Lanseringen blev förmodligen något mer framgångsrik än vi väntat oss, och jag fick snabbt lämna alla mina frilansuppdrag för att sköta nyhetsbrevet. Efter en månad tvingades vi anställa ytterligare en journalist. Vi skrev så pennan glödde, allt medan högen med prenumerationsbeställningar växte. Dagen före julafton 1998 tog jag tag i den där högen. Jag satt och fakturerade i timvis, och det var en härlig känsla.

Salt är numera nedlagd och har förvandlats till nyhetstjänsten Foodwire, som läses av tusentals beslutsfattare i den nordiska livsmedelsindustrin.

Tanken med den här bloggen är att ta Salt in i framtiden, men också att skapa en marknadsföringsplattform för min verksamhet som föredragshållare och skribent.

9 thoughts on “Om salt”

 1. Hej Stellan
  Önskar Din support avseende hur jag skall gå till väga för att komma i åtnjutande av denna informativa resurs. Links Blogroll

  Jag representerar två företag Maxo´s Food AB http://www.maxos.se
  samt Superbrodukter med det klassiska varumärket Biggans anno 1952 Böcklingpastej. http://www.biggans.se

  Själv har jag en Sushiagentur från Frankrike http://www.foodfield.se http://www.marcopolo.fr

  Önskar sända Dig varuprover på tre nyheter från Biggans… Wasbi kryddsmör, Sambal badjak kryddsmör. Laxpastej.
  Ge mig din leveransadress är Du bussig, ditt intresse att vilja vara 1:a med nyheterna, önskar jag tillfredställa.

  Mer info om Nyheterna bifogar jag med varuproverna…
  Trevlig helg
  Hälsar
  ChristerSvanberg / Biggans / Maxo´s/ Foodfield

 2. Hej! Jag hamnade här via länk från Lottens sida och har läst lite blandad kompott (bokmärker och läser mer en annan gång)
  Men du, ang Salt/Foodwire: visst försökte ni lansera ett nyhetsbrev i Tyskland? Jag arbetade på ett företag i Malmö för längesedan och träffade då 2 representanter för Foodwire (tror jag) (det kanske var du?) och diskuterade hur ni/vi skulle gå tillväga. Det blev sedan jag som satt och ringde till Tyskland och försökte prata mig förbi alla 1.)receptionister,
  2.)sekreterare,
  3.)assistenter för att förhoppningsvis till sist komma till tals med någon som var befogad att ta beslut om att kostnadsfritt testa tjänsten.

  Det funkade inte särskilt bra, tyvärr.

  Ha en riktigt vacker lördag!

 3. Det var nog jag, Anni. Ja, det där äventyret i Tyskland blev inte lyckat, men en nyttig läxa. Jisses, ibland är världen liten. En klyscha som visar sin sanningshalt nästan varje dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

En blogg om mat, dryck och andra livsviktiga saker.