Jag tänker verkligen inte försvara Nestlé, men…

Dagens snackis i de sociala medierna handlar om vatten och huruvida det är en mänsklig rättighet. Alltihop baseras på en notis i Dagens Industris webbupplaga. En notis som i sin tur är baserad på lösryckta delar ur en intervju från 2005, med Nestlés styrelseordförande Peter Brabeck.

Jag är fullt medveten om att Nestlé borde stå till svars för ett och annat, men i den här frågan har de faktiskt fått oförtjänt mycket stryk. Det tog mig mindre än 60 sekunder att leta upp detta blogginlägg, där Peter Brabeck själv förtydligar sin syn på det hela. Jag är definitivt inte säker på att jag delar hans åsikter. Men jag är samtidigt helt säker på att den mediala kölhalning Nestlé nu får utstå inte är riktigt rättvis.

Om Dagens Industri lagt 60 sekunder på att kolla fakta, så hade nog bilden nyanserats lite grand.

 

 

One thought on “Jag tänker verkligen inte försvara Nestlé, men…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *