Grejer jag tycker du ska läsa idag

Tänkte bjuda på några små länktips så här när trettonhelgen susar in i sista kurvan med skrikande däck. Riktigt intressanta grejer, och idag kanske du har en stund över att läsa? Imorgon kan det vara försent. Då kör jobb, skola och allt det andra igång igen.

Vad händer med maten i amerikanska supermarkethyllor när bäst före-datum passerats? Jätteintressant artikel från Forbes. Kan passa på att nämna att det inte riktigt ser ut sådär i Sverige – faktum är att vi nog är lite sämre på att ta vara på den här sortens överskott. Här slängs ganska mycket tjänliga livsmedel. Men – det finns också företag som Allwin, som försöker göra något åt saken.

Den andra grejen jag tänkte tipsa om är ett blogginlägg från folket på Fearless, som jag besökte i våras. De har pratat med ett gäng mycket kunniga personer om vilka livsmedel de aldrig äter. Mycket intressant. Särskilt bitarna om mikropopcorn och lax från Nordeuropa, som vi äter ibland i vår familj.

4 thoughts on “Grejer jag tycker du ska läsa idag”

  1. Fredrik: Det är förstås en utmärkt lösning – jag har själv kört gasbil i fem år och kommer troligen att fortsätta med det åtminstone tre år till.

  2. Först nu har jag hunnit läsa allt det här. Matnyttig info, bokstavligt talat.

    När det gäller sånt man inte ska äta gissar jag att det skiljer sig en del mellan USA och Sverige vad man använder för bekämpningsmedel, djurfoder och förpackningsmaterial. Till exempel groddar sig alltid den potatis vi köper villigt … så den är jag inte rädd för. Bisfenol-A finns i burkar (och i kassakvitton!), det vet jag ju, och tack och lov för tomattetra. Men resten? Hur vet man till exempel om svenska kor får lov att utfodras med rBGH? (Nu tänker jag googla lite på det, så du behöver egentligen inte svara, men i allmänhet alltså? Är det så att man själv måste hålla koll på all mög som producenterna kan tänkas få för sig att stoppa i maten?)

    Här i familjen följer vi förhoppningsfullt försöken med odlat kött. Det ser ut att kunna bli ett bra alternativ till djurfabrikerna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *