“Jag tycker att herr chefredaktören bloggar lite dåligt”

Den lilla subtila vinken fick jag från Foodwires eminente redaktör Jonathan häromdagen. Och Jonathan har helt rätt (vilket för övrigt är tämligen vanligt) så nu ska jag försöka göra lite bättring.

Har en extremt hektiskt vecka bakom mig. Men samtidigt kanske en av de roligaste någonsin. Jag har berättat lite grann innan om vår nystartade kommunikationsbyrå Truth, och under veckan som gått har jag och mina kompanjoner där träffat en uppsjö av underbara människor som vill jobba med oss. Vi har egentligen inte annonserat efter folk, men däremot har det skrivits en del om satsningen i olika tidningar. Det har resulterat i att vi fått in massor av förfrågningar. Så vi bestämde oss för att köra två dagars speed-dating, där hugade personer fick komma och visa upp sig och sina färdigheter.

De två dagarna blev snabbt till tre, och under många av halvtimmaspassen fick vi dela upp oss och köra dubbla träffar. Nu när vi summerar, har vi träffat uppemot 70 personer och det sipprar fortfarande in ett och annat mejl som resulterar i fler träffar.

Två arbetskamrater som sökte jobb tillsammans. En tjej som avslutade intervjun med att ge oss varsin burk med ett blått och ett rött piller och en lapp med citatet “All I’m offering you is the truth” från filmen The Matrix. Eller killen som inför sin intervju bombarderade oss med blogginlägg, youtubeklipp, twitteruppdateringar och e-postmeddelanden där vänner och bekanta berättade “sanningen om honom.”

Den här kreativiteten måste man verkligen älska. Hade jag kunnat, hade jag nog anställt varenda en av de här personerna. Det hade blivit ett fantastiskt team.

Men det är förstås omöjligt. Så nu vidtar den svåra och näst intill omöjliga processen att sålla bort de flesta. Och välja ut ett gäng som vi träffar igen, för lite mer djuplodande och ordentliga anställningsintervjuer. Människor som jag kanske ska jobba ihop med de närmsta 20 åren. Det känns rätt stort på nåt sätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *