Middagstips från Twitter

Twitter är fullt av smarta och påhittiga människor. Som till exempel Olle Johansson och Niklas Jakobsen. Häromkvällen satte sig de här två herrarna och hackade ihop en riktigt fiffig liten Twitterrobot som kan hjälpa dig och mig att lösa det ständiga problemet med vad vi ska äta till middag.

Roboten heter Middag idag och funkar med hjälp av den så kallade hashtagen #middagidag. Om du skriver ett twittermeddelande med den huvudingrediens du vill använda, följt av hashtagen, så får du tillbaka ett förslag på vad du ska laga till middag. Så om du sitter på jobbet och vet att du har kyckling hemma, kan du skriva så här:

Kyckling #middagidag

…och få följande svar:

Visst är det snyggt?

One thought on “Middagstips från Twitter”

  1. Intressant!Frågan är hur det blir med inflationen. Risk för att det snart blir 50 istället för ett middagstips för varje fråga, men det kanske inte skadar egentligen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *