Bra trick för att slippa sälja

Om man vill vara säker på att sälja sin nylanserade produkt som ingen sett förut, ska sätta den högst upp på butikshyllans gavel. Det är en av de allra bästa platserna i butiken. Att få sin produkt placerad där kan öka försäljningen med många sköna procent. Anledningen är förstås att de flesta konsumenter passerar här och kan lockas att plocka åt sig produkten ifråga – särskilt om den exponeras på ett tydligt och lockande sätt.

Men om man vill sätta upp en produkt där, och se till att den inte säljer, hur gör man då? Jo, då gör man såhär:

Man sätter enbart ut kilopriset, 152 kr, på prislappen.

För säkerhets skull skriver man “350 gram” på hyllkantsetiketten, trots att ingen av förpackningarna innehåller med än max 300 gram.

Passerande konsumenter ser nu att det står en ny produkt från Kronfågel i hyllan, och kan också utan ansträngning uppfatta ordet “Deli” samt att det i förpackningen finns två portioner.

För 152 kronor. Eller?

Nej, men priset är i princip omöjligt att räkna ut om man inte orkar kicka igång mobiltelefonens inbyggda miniräknare. Inte ens om konsumenten heter Stellan och hyser en patologisk nyfikenhet på allt nytt i matbutiken, kommer produkten att hamna i vagnen.

Jag läste faktiskt om den här produkten häromdagen och tänkte: “Den måste vi testa.”

Men jag blev så sur över den korkade skyltningen att jag struntade i det. Och inte heller hittade jag någon anställd att ösa ovett över. Dubbeldåligt.

Dela:
  • Print
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Diigo
  • email
  • LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *