Mat i mobilen – vad tycker du?

Först av allt: jag är inte död. Däremot är jag väldigt medveten om att det varit väldigt dött här under sommaren. Men nu är sommaren slut, och bloggen väcks till liv igen.

En av de saker jag ägnat mig åt i sommar är de första stapplande stegen för ett nytt företag som ska syssla med mobilutveckling. Det kommer jag att ägna en del tid åt framöver, men självklart kommer jag även i fortsättningen att ha en fot stadigt placerad här i livsmedelsbranschen. Faktum är att jag tror att den förankringen också kommer att bli en viktig komponent i det nya företagets verksamhet.

Jag har tjatat länge om Internet. Och nu flyttar Internet ut i det vi kallar mobila enheter. Se bara här. Brittiska matkedjan Tesco bryter återigen ny mark och öppnar en mobil butik som kommer att lanseras i Nokias Ovi Store inom kort. Än så länge är satsningen bara i testfasen. Men jag tror det kan bli en jättegrej – som även kommer hit till oss vad det lider.

Nu vill jag förstås veta vad du tycker. Svara på enkäten nedan, och skriv gärna en motivering i kommentarerna.

Skulle du kunna tänka dig att handla mat med mobilen?

5 thoughts on “Mat i mobilen – vad tycker du?”

 1. Nej, inte idag, men möjligen den dag man kan mata in text lika snabbt på mobilen som med vanligt tangentbord och får lika bra översikt på mobilskärmen som på en vanlig skärm.
  .-= Andreas´s last blog ..Bachus =-.

 2. Det är förstås en intressant synpunkt. Personligen använder jag alltid mobilen – och datorn – för att göra inköpslista. zenbe.com och deras listverktyg är toppen, och synkar hela vägen mellan olika enheter.
  .-= Stellan´s last blog ..Mat i mobilen – vad tycker du =-.

 3. För min del är det viktigt att elektroniska tjänster är så snabba och lättanvända som möjligt, annars går de bort.

  Om du ligger i den mobila framkanten ligger jag nog i bakkanten. Jag är inte alls mobilfrälst, ringer till exempel mycket hellre än sms:ar eftersom det går fortare (och är trevligare) att ringa än skriva sms. Så jag tillhör nog ändå inte din målgrupp. 😉

 4. Asså vadå hurdå?

  En sån här dag kan jag tänka mig att handla på ett sånt sätt att jag slipper gå ut …
  Att handla “enkla enheter” som si mycket mjölk, så mycket rågflingor, ett paket falukorv av Det Märket och så kan man ju handla på ett sånt sätt att någon annan kan få förtroendet att välja. Det är inte så mycket val inblandat, liksom.

  Men Vilken frukt och Vilken grönsak som just Jag vill ha, det är det svårt för en ställföreträdande hop-plockare att veta. (Och hur behandlar de t ex tomaterna från disken och hem till mig?)

  Jag är lite nyfiken på det där med att prenumerera på en grönsakslåda dock. Men tänk om jag får sånt som jag inte äter/vet vad jag ska göra för något med/ inte känner för just nu. Det gör mig nervös.

  Inköpslistan hemma hos oss är den traditionella lappen på kylskåpet under magneten, baksidan på nåt inte längre viktigt papper, klippt till ett sånt mått att den kan vänta i den gamla kartongen till glödlampor tillsammans med alla de andra lapparna som samtidigt klipptes till när de gamla började ta slut.
  .-= Cecilia N´s last blog ..With a little help of my daughter =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *