Doppar som en tandlös gammal gubbe

Den är såpass ny att det inte finns någon info på Göteborgs Kex webbplats. Jag råkade bara få syn på den när jag för ovanlighetens skull tog en inköpsrunda på Ica Maxi i Kungälv – som av en slump dessutom råkar vara Göteborgs Kex hemstad.

Plötsligt stod den bara där. På änden av en gondol, sådär förrädiskt att man inte skulle kunna missa:

Ja, ni fattar.

Stellan kan inte bara gå förbi en sådan sak. Jag har ju ett uppdrag. En skyldighet mot er, kära läsare, att informera om nytt i våra hyllor.

Så det åkte ner en förpackning i vagnen. Idag har jag en snorig Liten Larsson här hemma hos mig, och då måste man ju ta en liten fika. Som ett litet avbrott i Barnkanalens oavbrutna ljud- och bildkuliss, sådär.

Jag öppnade Ballerinaförpackningen, och först nu observerade jag den lilla texten under produktens namn. Ser ni?

“Doppa för bästa smak”

Doppa! Hehe, det är ju underbart. Tillbaka till Hedenhös tid, som en gammal tandlös gubbe. Tänkte jag.

Nu har jag doppat.

Jag vet inte vad jag ska säga…

…mer än att Ballerina Kladdkaka i sällskap med en kopp kaffe med stor sannolikhet utgör ett påtagligt hot mot min hälsa och min ambition att gå ned i vikt. Den är god odoppad, men efter en visit i koppen förvandlas den lilla kakan en förbluffande välbalanserad variant av den klassiska njutningskombon av kaffe och choklad.

Jag vågar helt enkelt inte köpa den igen. För mitt eget bästa.

12 thoughts on “Doppar som en tandlös gammal gubbe”

 1. När vi köpte den på Netto(!) för några veckor sedan trodde jag det var en testmodell eller något utgående. Men fattade att så inte var fallet när min kompis J på stormarknaden hade smakat (och doppat) Han var helsåld. Jag doppade inte. Och jag är i och för sig ingen ballerina-kännare men är de inte väääldigt lika ballerina choko?
  .-= Raz´s last blog ..Ordlös onsdag =-.

 2. Haha! Man ska aldrig lämna något efter sig! Vi har nog faktiskt något eller några kvar. De har gömt sig i skuggan av alla kakor jag bakat. 😉
  .-= Raz´s last blog ..Ordlös onsdag =-.

 3. Det var visst choko vi hade kvar… fick en tillsägelse av Malin.

  Suzannes: Maxi i Nacka, det är grejer det! Maxi här i Kalmar är ungefär hälften så stort.
  .-= Raz´s last blog ..Ordlös onsdag =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *