Pucko 2.0

Jag nämnde häromdagen att Arla lanserat Pucko i en ny version, Ljus Choklad. Eller rättare sagt två versioner, för den kommer även i en låglaktosvariant också.

Nu har jag smakat, och kan informera om att det vi pratar om är en något snaskifierad variant av Pucko. Det är inte den stadiga, maskulina gatukökspuckon som bäst smeker strupen efter en halv special, det är mer godis över den ljusa varianten. Tänk O’boy. En karamellaktig liten sötma som jag personligen inte gillar sådär värst.

Men jag är å andra sidan något av en fundamentalist när det kommer till Pucko.

Och mina tre barn (och diverse kompisar till dem) är inte alls lika avoga som mig. De har slukat båda kartongerna i hisklig fart.

Låglaktosvarianten är en aning mindre söt, och därför gillar jag den bättre.

Den stora frågan är förstås om det finns en marknad för den här produkten. Jag är tveksam, åtminstone i den nuvarande utformning i enliters mjölkförpackning. Svenskarnas skepsis mot socker och tillsatser i maten borde leda till stor tveksamhet mot Pucko på frukostbordet.

2 thoughts on “Pucko 2.0”

  1. nu har jag testat. Och kanske finns det en marknad – just för såna som och mig – med oboy hemma så dricker jag chokladmjölk dygnet runt. Med en sån här så skulle det vara slut på det nöjet efter en liter.
    Men vi får se, det ligger ju inte i framkant när det gäller hälsoaspekten förstås

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *