Två finfina nyheter

För ett tag sedan slängde vi ut vår gamla fläkt och satte in en glänsande rostfri grunka. Det  blev snyggt, men den gamla kryddhyllan åkte ut i garaget för att bli skruv- och spikhylla på gamla dar.

Och alla kryddorna, då? Jo, de åkte ned i en kökslåda. Det funkar sådär, får man nog säga. För det första finns det en del kryddburkar som är lite större, och de är för höga. Därför måste de ligga ned i lådan. Men det största problemet är egentligen ett helt annat. Man ser ju inte etiketten!

Det har Kockens fattat, och därför sätter man nu kryddans namn på korken. Genialt. Synd bara att Kockens kryddor inte finns i någon av mina vanliga butiker, Coop och Ica.

För övrigt finns det en annan fördel med att ha kryddorna i en låda. De är nämligen ganska ljuskänsliga. Det där kan du förresten läsa mer om hos Rebecca.

Jag tänkte nämligen gå över till något helt annat som engagerar mig kanske ännu mer.

Nämligen smör. 🙂

I vår familj är vi storkonsumenter av Bregott. Visst, det tog några år att rädda IT-mamman från Lätta-träsket, men nu använder vi bara Bregott. Det är dock ingen principsak, utan handlar rätt mycket om att det inte funnits någon konkurrent i kategorin bredbart smör. Eller blandningsprodukt, som det heter på mejerispråk när man mixar smör och margarin.

“Inte funnits”, skriver jag. För nu kommer nämligen Valio med en Bregottkonkurrent, som du kan se på bilden. Den lyder under det fantastiskt fantasilösa namnet “mjukt smör” och kommer säkert inte att bli någon storsäljare. Att utmana Bregott är ingen enkel match, särskilt om man inte ens kan kläcka ur sig ett bättre namn än “mjukt smör.”

Men icke förty – konkurrens är alltid bra, och jag kommer lätt att testa det mjuka smöret så fort jag får chansen. Dessutom hoppas jag att det kommer fler alternativ på den svenska marknaden. Arlas konkurrenter vet alla hur man gör en sån här produkt, och det är för mig en gåta att de inte vågat ta upp den här handsken än.

Dela:
  • Print
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Diigo
  • email
  • LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *