Ingen Sensation, direkt

SensationKraft, som tillverkar Marabous choklad, kallar det här för en premiumprodukt. De har spänt bågen ganska hårt i lanseringen, och därför blir jag rätt besviken när jag smakar på Marabou Sensation.

Särskilt varianten som heter Toffee Walnut. Det lät ju så gott, men var bara klistrigt och sliskigt med små fjönsiga valnötssmulor som mest känns som något man pillat loss mellan tänderna.

Förvånansvärt nog tyckte jag mer om varianten Yoghurt Raspberry. Jag hyser en sund skepsis till choklad med den typen av fyllning, men detta känns i alla fall lite fräscht och syrligt. Piggt på nåt sätt.

Men…

Det är något annat med de här kakorna  också. Det tar en stund innan man kommer på det, men jag tror de är lite för stabbiga för min smak. Tjocka och lite hårda. När man biter, är upplevelsen ganska lik en vanlig solid chokladkaka. Så rämnar den plötsligt och munnen fylls av klistrigt slisk. Eller, i bästa fall, något som i alla fall känns lite fräscht och syrligt, och piggt på nåt sätt.

2 thoughts on “Ingen Sensation, direkt”

  1. Sliskig var ordet! Jag håller med dig. Provade dessa två nya smaker och tyckte dom var alldeles för söta, och saknade smak.

  2. Åh, trist att bli besviken. Jag blev lycklig när jag först såg dem, ett hopp tändes, men sedan har jag ändå avvaktat. Oklart vad jag väntat på, men jag vet ju lite av erfarenhet att alla ev smaker alltid är dränkta i alldeles för mycket socker (vilket i sig är en ganska trist smak). Jag blir alltid beviken på mjölkchokladprodukter som inte tillhör Marabous mer deluxiga sortiment. Känns ju grymt onödigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *