Bröd och soppa

Det är en bra kombination. När jag bodde i England under slutet av 80-talet, var det standardlunch för fattiga studenter. Nybakt bröd var snorbilligt, köptes direkt på bageriet. Tillsammans med påssoppa blev det något som liknade lunch även för en svensk, och ända sedan dess är det ett helt fullvärdigt alternativ i min bok.

Därför tänkte jag bjuda på just det, just nu.

Bröd och soppa.

lantbrd_54689573Brödet är ett lantbröd med havssalt från Skogaholm. Jag hade rätt höga förväntningar på den här produkten, tycker att det behövs mer bröd i premiumklassen. Tyvärr blev jag lite besviken, tycker inte riktigt att havssaltet märks i någon större utsträckning och i övrigt är det ett ganska genomsnittligt bröd. Det utmärkers sig inte smakmässigt, möjligen är det lite matigare i sin konsistens.

Kelda Mediterranean TomatoKeldas nya tomatsoppa Mediterranean Tomato däremot, är riktigt bra för att vara kartongsoppa. Den bygger på Keldas nya koncept Bits & pieces där sopporna fått mer bitigt innehåll, i det här fallet av rostade grönsaker. Smaken är mustig och rik, och man har lyckats lirka bort mycket av industrikänslan. Den här soppan kommer jag säkert att köpa igen. Keldas traditionella tomatsoppa är en av mina favoriter, och den här känns snäppet vassare. Åtminstone som omväxling.

Dela:
  • Print
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Diigo
  • email
  • LinkedIn

2 thoughts on “Bröd och soppa”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *