Om du ändå vill spara pengar på maten

Du vet att det är min stora käpphäst: låt inte priset styra dina matinköp! Prishets i våra matbutiker är bakgrunden till väldigt många av de matrelaterade problem som drabbat världen.

bild-82Samtidigt har jag full förståelse för att pengar är pengar, och de kan inte räcka till allt. Och det FINNS sätt att kontrollera matkostnaden utan att jaga extrapriser i butik och hela tiden gynna den tillverkare som sina kostnader mest.

Ett bra sätt är att inte kasta mat i onödan. På det här området är jag själv en riktig snåljåp, och det gör nästan lite ont i mig när jag tvingas slänga mat som inte hunnit ätas upp.

Jag ska inte fördjupa mig så våldsamt i detta, utan tänkte istället bjuda på ett tips till en engelsk sajt som verkligen tar detta på stort allvar. Sajten är välgjord och snygg och bjuder på massor av olika tips som hjälper dig att ta vara på maten. Allt från portionsberäkning till recept som är anpassade för rester och en massa andra vardagstips däremellan.

One thought on “Om du ändå vill spara pengar på maten”

  1. Bra site. Ska läsa mer men bra råd. Fick en bok nyligen som också tipsar, men mer om när man är fattig, hur man får ut mesta möjliga av minsta möjliga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *