Även om den är en smula utrotningshotad, så är Chicago Tribune en bra tidnng. Och här slår de baske mig huvudet på spiken.
Jag skriver på direkt, och hoppas att även svenska restauranger slutar löjla sig genom att kalla sin mat hemlagad och andra halvfalska epitet.
Jag håller också med.
Ehrenmark har skrivit ett par kåserier om krogarnas oskick att själva skriva omdömen i sina menyer – “grilled to perfection” är det väl endast kunden som skall avgöra, eller?
Är det bara jag som stör mig på att man i menyerna till förbannelse anger var varenda liten köttslamsa &potatissmula kommer från? Såvida man inte refererar till Tjörnpotatis förståss, fast det är ju mer av en kvalitetsbeteckning….
Tack för tipset hur man bäst rengör ett använt grillgaller! Du skrev längre ner att man efter grillningen slänger det i gröngräset och nattens dagg blir bästa hjälpredan.
Det stämmer!
Hädanefter ska alltid grillgallret hamna på marken.