Det finns ju jordgubbar kvar

Jordgubbsodlarna kom helt fel med skörden i år, och följaktligen finns det fortfande rätt mycket bär ute i odlingarna.

Om du tänkt ge dig ut på alla fyra (Jodå, det är den bästa arbetsställningen. Det har jag lärt mig av min mormor, som var västra Orusts jordgubbsdrottning på sin tid.) så kanske du kan behöva en sån här:

En jordgubbs… jordgubbsrensare, kanske? Den plockar skaftet och lämnar så mycket som möjligt av bäret kvar. Dessutom slipper du risken för infekterade sår på fingrarna om du rensar för hand.

Bra pryl – jag har bara sett den hos Amazon, tyvärr vet jag inte om den finns att få tag på här i Sverige överhuvudtaget. Därmed kanske det är kört för i år. Men du kan ju köpa en till nästa år!

Själv har jag gett upp vår jordgubbsodling helt. Vi gjorde ett seriöst försök, men kogödseln jag hämtade hos morsans ex var så full av frö att det nu är en präktig klöveräng där jordgubbsplantorna stod.

4 thoughts on “Det finns ju jordgubbar kvar”

  1. Infekterade sår av att rensa jrodgubbar? Låter hemskt! Glöm inte att kogödsel (och stallgödsel) måste vara brunnen för att slippa frö!

  2. Den här gödseln var synnerligen välbrunnen. Men när gödselstacken inte är täckt, flyger det ju in nytt frö hela tiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *