Coolt – i ordets bästa bemärkelse

Våra kylskåp (Ja, vi har två, faktiskt. Eller ett och ett halvt, för att vara exakt.) har varit missnöjda med sin situation ganska länge. Ljudliga, demonstrativa suckar utstöts med jämna mellanrum, och då och då gråts det faktiskt en liten skvätt.

Jo, det är helt sant, faktiskt. Ett par gånger har det runnit ut vatten på golvet, och ibland är det blött på nedersta hyllan.

Det är helt enkelt dags för föryngring, och då ska vi förstås byta ut 1,5 kylskåp + 0,5 frys mot typ 1,2 kylskåp och 1,2 frys. Mer förenligt med våra behov.

Men det där är ju en process som inte är helt enkel. Jag menar, men går inte ut på lunchen och impulsköper kyl och frys. Särskilt inte när familjen plötsligt börjar utstöta krav om inbyggda ismaskiner, iskallt porlande vatten och andra finesser. Själv vill jag förstås ha ett med en pekskärmsdator inmonterad i dörren. Men det kryllar inte av såna på marknaden.

Så jag ligger lågt. Men håller ögonen öppna.

Och då får man ju se ett och annat.

Som det här, till exempel.

Now we’re talking! Eget kylrum. Det verkar inte alltför klurigt. Och inte så dyrt heller. Återstår bara att övertala Lilla Larsson att flytta ut – hennes rum är närmast köket.

Sen bjuder jag hem grabbarna:

17 thoughts on “Coolt – i ordets bästa bemärkelse”

 1. Ja du, jag vet också vad jag skulle vara mest glad över, kylrummet alla gånger. Inte minst är det skönt att gå in i det… Vi har ju ett på jobbet, till alla kylläkemedel.

  Jag skulle nog också vilja påstå att det inte verkar “alltför klurigt”, men nissana som ritade vårt håller nog inte med. Eller ja, jag vet inte vem som står med skulden just nu. Nån är egentligen skyldig oss några 100 papp, för förstörda läkemedel, men ingen vill ta på sig skulden för ett felkonstruerat kylrum. Vi kvinnfolk som jobbar där tyckte det var märkligt att ha kompressorns “utluftsfläkt” inuti (jag behöver verkligen en hantverkare i mitt hem om jag ska bygga ett själv, det förstår du), alltså den varma luften, men det är tydligen inte det som är felet ändå.
  Frågan är väl vad du har att erbjuda Lilla Larsson i utbyte mot ett öl(hrrm-kyl)rum!

 2. Det är ju helt fantastiskt, Malin. Man kan ju tycka att Apoteket borde ha ett gäng leverantörer som vet vad de gör. Men så kanske det inte är…

 3. Jag vill naturligtvis inte skylla ifrån mig å min arbetsgivares vägnar, men det är faktiskt så att det är den vi hyr lokaler av (en stor offentlig förvaltning kan vi väl kalla det) som ansvarat för ombyggnaden och vem som skulle rita rummet. Så har jag uppfattat det. Men det är lika fantastiskt ändå tycker jag… 😉

 4. Tack för tipset, Lotten. Jag köper aldrig den billigaste. Däremot brukar jag studera de om är liiite dyrare än de billigaste med stort intresse.

 5. Säg till när du har installerat kylen och ölen så kommer jag och jublar och inviger!!

 6. Brudarna är ju inne i garderoben. Men om du föredrar det, så är det ok.
  Annars är det ju rätt populärt att komma ut ur garderoben…

 7. Och alla de andra är kvar i garderoben. Nej vänta, kylrummet, ja. Vilken koll du har på ölreklamen, förresten 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *