Skorpor, typ

Tyska Brandt har sålt sina skorpor i Sverige under ganska lång tid. En endaste variant, som mest påminner om rostat bröd som fått torka ordentligt, har stått där i kexavdelningen så länge jag kan minnas.

Men nu ska det bli andra bullar. Flera nya produkter lanseras, med hjälp av den svenska samarbetspartnern Leksandsbröd och deras säljbolag, Scandinavian Trading vill jag minnas att det heter.

Den vanliga skorpan får sällskap av en fullkornsvariant som är riktigt god med lite smör och ost. Det är ju inte riktigt skorpor på det sätt som vi är vana vid, men det funkar absolut.

Den stora nyheten är nog den som syns på bilden här intill: Brandt Minis. Småskorpor som förgyllts en smula med hjälp av choklad och andra godheter. En variant med mjölkchoklad, en med mörk choklad och fullkorn och en med kokos.

Det här är gott, men har inte så mycket gemensamt med skorpor egentligen. Det är mer kex eller godis. Kokosvarianten är förrädiskt god – och innehåller 40 procent socker…

One thought on “Skorpor, typ”

  1. När man var liten plutt och man var sjuk då fick man Brandtskorpor och varm svartvinbärssaft.

    Visst är det kul med nya produkter, men borde inte Brandt ge lite nya kläder till sina skorpor som sett lika ut (nästan iaf) de senaste +25 åren? Eller är det retro som gäller? 😉

    Tack Stellen för att du tog mig på en resa till barndomen med ditt inlägg!

    Kari Krokodilrumpas senaste bloggpost..Äta kyckling igen – är det ok?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *