Pripps Pure – rena blasket

Avslutade denna fantastiska helg med en öl på balkongen. Det var riktigt soft, med solen som gick ned över Hakefjorden. Enda störningsmomementet var den intensiba trafiken på länsväg 160. Badisarna har klamrat sig fast vid sina sommarställen in i det sista, innan man packat V70:n för återfärden till stan.

Fast i ärlighetens namn fanns även ett annat störningsmoment. Det så kallade ölet i flaskan i min hand var ingen höjdare.

Egentligen är det heller ingen nyhet och därför är det på gränsen att det kvalar in här på salt.se. Jag tror faktiskt att det kom första gången redan 2006.

Pripps Pure är ett slags GI-öl, med låg halt av kolhydrater. Så kanske att mitt samvete är lite renare trots att jag – med mitt midjemått – verkligen inte borde sitta och halsa bira såhär på kvällskvisten. Jag offrar mig, liksom.

För ölet smakar mest blask. Vatten med ölsmak, till och med Budweiser är bättre än detta. Summan av denna försommarkardemumma blir att du som dricker öl för den sensoriska upplevelsen: strunta i Pripps Pure. Du som dricker för att bli lite på kanelen, men har lite viktnoja och tror att GI är bästa sättet att hantera detta: varsågod. 4,8 procent alkohol, det blir mycket possent per kolhydrat!

4 thoughts on “Pripps Pure – rena blasket”

  1. Jag, som normalt inte gillar öl, tycker faktiskt om pripps pure. Med en limeklyfta i blir det en god & svalkande dryck i sommarsolen. Jag förstår dock att de som gillar “riktig” öl inte är särskilt fötjust i denna då den mest smakar mineralvatten. Sen vad gäller kolhydratinnehållet så känns hela den marknadsföringen som en bluff. Pripps pure innehåller 1g kolhydrater/100g, vilket borde innebära att en vanlig öl innehåller 2g/100g. Skillnaden är försumbar, såvida man inte planerat att dricka kopiösa mängder.

    Minnas senaste bloggpost..Näske krog i Örnsköldsvik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *