Diggestiive

…eller heter det kanske dajdjässtivv? Alltså med sånt däringa engelskt uttal? Därom tvista de lärde, men oavsett vilket så är detta lilla smorgåskex en stor favorit hos mig. Gärna med lite smör och ost på, och i vintermörkret kan jag nog även sträcka mig till en kopp te med lite honung.

(Apropå honung så måste jag tipsa om ett annat fynd: Icas flytande honung med citron i en sån där lite klämflaska med grön kork. Underbart i tekoppen).

Ett av de stora märkena är McVities, som i Sverige distribueras av det danska bolaget Bisca. Och McVities har nu gjort ett ryck och bestämt sig för att utveckla denna produkt en aning. De tidigare varianterna McVities Original och McVities Light får sällskap av en fullkornsversion och en ganska överraskande ny produkt: McVities Strawberry. Som namnet antyder är den sistnämnda bakad med små bitar av jordgubb.

Mina barn älskar jordgibbskexen, själv tycker jag faktiskt att de är fullkomligt vedervärdiga och smakar enbart kemisk jordgubbssmak. Jag associerar starkt till bantningssoppan Nutriletts jordgubbsvariant, och det ger mig en smärre kräkreflex.

Dom går fetbort, helt enkelt.

Fullkornskexen är däremot en ganska angenäm bekantskap som faktiskt nästan är snäppet godare än Originalkexet. Sprött och frasigt på ett mycket trevligt sätt. kan mycket väl komma att köpas igen.

Minuspoäng blir det dock för förpackningen, som faktiskt dubblerats av någon anledning. En pappkartong har tillkommit utanpå den gamla beprövade folien och ur miljösynpunkt känns det som ett hopp 20 år bakåt i tiden.

One thought on “Diggestiive”

  1. Dajdjässtivv!!!!! To aid the digestion, if you please. Digge-stiiive, snälla nån. . .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *