Våffelvarning

Idag är det som bekant Våffeldagen. En lite speciell dag i vår familj, eftersom äldste sonen Magic föddes då.

Och eftersom vi alla gillar våfflor, så faller sig traditionen rätt naturlig: när han fyller, ska det bjudas våfflor.

Så långt är allting väl.

bild-127Nu till varningen, som gäller detta recept på Icas webbplats. Som hamnar överst vid en google-sökning på begrepp som “våffelsmet” och “våffelsmet recept.” Det är felaktigt, faktiskt.

Jag har använt det en gång förut, och då blev smeten jättetunn och konstig. Jag var helt övertygad om att jag mätt fel, och med IT-mammans hjälp fixade jag till en vettig smet som funkade.

Men nu idag använder jag samma recept en gång till, och märker att det blir likadant igen. Och när jag kopplar in hjärnan och tittar på sammansättningen inser jag att det är för lite mjöl angivet. En snabb jämförelse med diverse andra recept visar bekräftar min teori. Det är nog cirka hälften av vad det borde vara.

Jag ska självklart skriva till Ica och sverka över detta fatala misstag.

Men det får bli senare.

För nu är det dags att sparka igång våffeljärnet.

(Förresten: Jag har återigen lånat en av Lisas fina bilder. Copyright: Taffel.se)

5 thoughts on “Våffelvarning”

 1. Jag brukar använda samma smet till våfflor som till pannkakor. Till två ägg blir det då 2 dl mjöl och 4 dl mjölk, så det där verkar ju helt klart ha för mycket vätska i förhållande till mjöl. Till frasvåfflor har jag ett helt annat, och helt suveränt recept.

  Lenas senaste bloggpost..lena goes modeblogging

 2. Intressant förresten var att jag kollade receptet igen häromdagen, och då fanns det elva ilskna kommentarer om att det var fel…

 3. Hej Stellan!
  Vi upptäckte att du skrivit om vårat felaktiga våffelrecept i din blogg. Du (och alla andra) som har upptäckt felet har helt rätt. Vi har nu ändrat på det!

  Tack för er uppmärksamhet!

  ICA.se 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *