Livets stora frågor

Konsum är som vanligt på hugget och sätter fingret på en brännhet fråga. Varför är det just 140 gram i bacon-paketen?

bacon_palsternackaSom den försigkomna figur Konsum är, har han dessutom kontaktat Scan för att få svar på frågan. Med rätt uselt resultat, kan tilläggas.

Frågan kvarstår alltså: varför just 140 gram? Själv lekta jag lite med talen i en online-konverterare, och fann att 140 gram är ganska exakt lika mycket som fem ounces. Kan det vara en förklaring?

Annars är det ju faktiskt så att de 140 grammen egentligen är en helt befängd kvantitet. När de är stekta och klara är det väl bara 100 gram kvar, och det är ungefär en knapp portion!

Och så här på sluttampen ska jag passa på att bjuda på ett bacontips: en produkt jag upptäckte nyligen – vet inte om den funnits länge på marknaden – är danska Tulips enkilosförpackning med bacon, som dessutom är skuret i liiite tjockare skivor. Inte som lite riktig engelsk bacon, men bättre än fulfladdret som finns i 140-gramspaketen.

(Illustrationen har jag lånat med vederbörligt tillstånd från Lisa på Taffel.se. Bacon och palsternacka, visst låter det smarrigt?)

2 thoughts on “Livets stora frågor”

  1. Fred, du har nog rätt. Och Apotekarnes 1,4-liters flaska blir man ju bara sur på – blåst på ett halvt glas, liksom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *