Stekarmeny

Eva frågade i en kommentar till förra inlägget vad som faktiskt står på Operakällarens ungdomsmeny. Och det var jag förstås tvungen att kolla upp. 

Så här ser den ut: 

• Husets paté med gris, anka och pistaschnötter, fasanconsommé i gelé och inlagda grönsaker

eller

• Chèvreterrin ”Ligot” med rostade rödbetor och dressing gjord på 25 årig balsamicovinäger

****
• Ugnsstekt vildfångad piggvar med bräserad gemssallad och grönsaker samt pepparrotsvelouté

eller

• Stekt svensk oxfilé med stuvad svamp, potatistimbal och schalottenlökssky

****
• Osttallrik med speciellt utvalda ostar

****
• Operakällarens citronmarängpaj

***
• Kaffe och små frestelser

Pris 750 kr. Erbjudandet gäller tisdagar, onsdagar och torsdagar under perioden 7 januari – 26 mars 2009.

5 thoughts on “Stekarmeny”

 1. Fasanconsommé… Jag älskar fasan så det låter gott.
  Men inget jag skulle betala 795 kr för. Eller såhär, jag har inte råd och det låter inte så upphetsande att jag skulle lägga ut pengarna på det och spara in på nåt annat.

 2. Ja, se det var en meny… Men vad var det som var speciellt “ungdomligt”? Jag skulle nog kunna sätta i mig den utan större besvär om någon bjuder mig, trots att jag känner mig gravt medelålders i sammanhanget.

  Fast vem skulle vilja bjuda mig en tis-, ons- eller torsdagskväll före 26/3?

  Eva Kihlströms senaste bloggpost..Innan dagen är slut

 3. Precis, Eva. Om man vänder sig till folk under 25, börjar man då med husets paté? Med anka, gris och pistagenötter? Och avslutar med kaffe och små frestelser? och tar 750 spänn?
  I don’t think so.

 4. Knata iväg till vilken dussinkrog som helst här i stan och du hamnar inte så himla långt från 750 spänn för en meny av samma omfång och då är det en garanterat stjärnlös krog. Visst, mkt pengar kanske men dyrt?? Nja, håller inte med.

 5. Nej, men det hävdar inte jag heller. Absolut inte. Det känns bara som att man famlar vilt när man försöker locka unga människor på detta sätt. Jag skulle gärna käka på Operakällaren för 750 spänn, men det stupar nog på legget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *