Jag tar åt mig en del av äran

Sitter och skummar veckans utgåva av branschtidningen Fri Köpenskap, och plötsligt hajar jag till. Det står något om min by, faktiskt. Visserligen är det en rättelse, eller en komplettering till en sammanställning i förra numret.

Men ändå. 

Kompletteringen gäller en sammanställning av Sveriges 150 största butiker. Och tydligen så har min butik kvalat in på listan för första gången. Eller min och min, det är ju inte jag utan Robert som äger den. 

Men ändå. 

Under 2008 ökade butiken sin omsättning med 14 procent till 224 miljoner kronor, om man bara räknar dagligvaror. Det är nästan en kvarts miljard, och placerar butiken på 145:e plats i Sverige. Inte så illa pinkat för en mataffär i en liten håla. Fast inte vilken håla som helst, i och för sig. Jag bor ju här. 

Men ändå. 

Nu tänkte jag göra ett litet försök att krafsa åt mig en del av äran för försäljningsökningen. Jag har handlat för en väldig massa pengar i butiken. Exakt hur mycket vet jag inte, jag har nog slängt årsbeskedet. 

Men ändå:

Jag är en ovanligt trogen kund. Åker nästan aldrig till de andra butikerna, trots att jag egentligen inte tycker att Kvantum är särskilt perfekt. Och dessutom är jag förmodligen den skribent som skrivit allra mest om butiken ifråga. 

Mest här på bloggen. 

Och oftast gnäll. 

Men ändå.

2 thoughts on “Jag tar åt mig en del av äran”

  1. Kvantum skulle nog ändå vara min butik, om jag bytte håla 🙂 Men den där ute på ön efter bron är egentligen bättre.

  2. Absolut. Men det är de där förbaskade broarna som är i vägen. Jag brukar dock ta tillfället i akt när jag åker ut till morsan på Orust och ändå passerar…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *