Lite nytt

Jag vet, jag har varit dålig på att presentera nya produkter här på senare tid. Så nu bränner jag av några stycken i ett svep: 

Skånemejeriers nya vaniljyoghurtar finns i fyra smaker och är en ganska direkt kontring mot Valios storsäljare Valio Vanilj. Jag tycker nog inte att Skånemejerier lyckas hota Valio smakmässigt, med ett undantag, och det är förstås chokladyoghurten. Den är såklart smarrig. Rena godiset, och den har också högre fetthalt (fem procent) än de andra tre (3,5 procent.) Hallonvarianten är rätt ok, vaniljsmaken är lite för besk och vuxen och äppelyoghurten är god, men lite anonym. 

Slutfrågan blir förstås: kan man köpa yoghurt med chokladsmak? Mitt alldeles personliga svar blir nej, förutom i undantagsfall. Även om den inte riktigt förtjänar det, så hamnar den här yoghurten i kalaspuffsfacket. Jag vill inte mata mina barn med choklad till frukost. Vår enlitersförpackning tog för övrigt slut samma dag som den öppnades. Mer efterrätt än frukost, nästan. 

Skogaholms nya bröd Gilla gillades endast av Magic. Själv tyckte jag att brödet, som är ekologiskt, hade en lite sur och tråkig smak. IT-mamman undrade om det var gammalt. Ekologiskt är bra, men jag tror inte på produkten. Tyvärr.

Ramlösa Mango doftar fantastiskt. Tyvärr lever inte smaken riktigt upp till den söta, fruktiga doften. Och så är det min gamla invändning om bubblorna: Ramlösa har ett lite fränt och skarpt bubbel som jag inte gillar. På något sätt lyckas Loka leverera mildare bubblor. 

Slutligen har vi senaste varianten av Carlsbergs alkoläsk Xide. En produkt som har en lite intressant bakgrundshistoria: den lanserades ursprungligen som Xider, men juridiska tveksamheter fick Carlsberg att ändra namnet till Xide. Efter en evighetslång juridisk process stod det nyligen klart att man trots allt får lov att använda varumärket Xider – till skillnad från konkurrenten Kopparbergs, som inte fått lov att registrera varumärket Zider. Xider ger ett annat visuellt intryck, och det låter dessutom annorlunda när man uttalar det, menar domstolen. En hårfin skillnad, kan tyckas. 

Den nya Xide (jo, den heter fortfarande så) har smak av persika och jasmin. Och även här är det hårfint. Är den god eller vidrig? Jag vet knappt, men lutar åt det senare. För efter att den första blommiga och fruktiga smaken rullat över tungan exploderar en mycket subtil men ändå chockerande parfymsmak i hela munhålan. Jasmin, javisst. Men detta blir too much, tyvärr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *