En annan kul sak med mikrobloggar

Smashar in ett snabbt inlägg medan jag väntar på att printern ska brumma klart. 

Det snackas mycket om mikrobloggar just nu, och alla är inte positiva. Till alla er vill jag säga: det är helt ok! Man behöver inte! Hade jag inte haft det jobb jag har, där jag tillbringar stora delar av dygnet framför datorn, hade inte jag heller kunnat uppskatta denna företeelse på samma sätt som jag gör nu. 

Men det jag skulle nämna, som jag syftar på i rubriken, är den varma och välkomnande stämning som finns i nätverken. Den som öppnar ett konto i Bloggy, löper mycket stor risk att få ett personligt välkomnande av grundaren själv, Jonas Lejon. (Hur länge han nu ska orka med det, när det dräller in hundratals nya medlemmar varje dag…)

Och om man skapar en Jaiku-profil, kan det se ut så här: 

En person har joinat Jaiku, och välkomnas inom fyra minuter glatt av tre medlemmar. Lite grand som när man kommer in i lunchrummet på jobbet. Eller?

4 thoughts on “En annan kul sak med mikrobloggar”

  1. Jag håller med om välkomnandet! Jag önskar att jag kunde hänga mer på bloggy, men på mitt jobb är det ganska omöjligt att hänga där får jag säga. Men jag har ju arbetskamrater att vara social med å andra sidan. Jag tror det fyller en stor funktion för er som arbetar mer ensamma om dagarna! Det är kul att ha låtsaskompisar 🙂

  2. Jo, det var en positiv upplevelse när jag bestämde mig för att testa igår. Jag hade gått och funderat lite på vad i hela världen jag skulle kunna ha för användning av det när jag redan har både blogg och Facebook att lägga tid på (ändå är jag normalt inte särskilt svårövertalad när det gäller sådant här). Så kom jag på att det nog var just småprat och lite trevligt sällskap då och då under dagen som jag skulle behöva mer av, så då var saken klar. Men även om det var Mymlans guide som var direkt avgörande var det ändå här jag blev uppmuntrad först, så tack!

    Flinns senaste bloggpost..Jag har en plan! Äntligen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *